Vanuit mijn pedagogische opleiding en mooie herinneringen uit mijn eigen kindertijd,
wil ik kinderen en volwassenen de natuur leren (her)ontdekken.

Natuurbeleving, verwondering en ontdekking staan centraal in
mijn (kinder)activiteiten, gezinswandelingen en workshops.
Aan de hand van spelletjes, verhalen en creatieve opdrachtjes

leren we bomen, planten en dieren kennen en waarderen.


WORKSHOP SIERADEN UIT DE NATUUR

We gaan op zoek naar takjes, veren, eikendopjes, dennenappels en andere leuke natuurschatten en toveren deze om tot een unieke ketting, oorbellen of sleutelhanger.


WORKSHOP SIERADEN UIT LEDER

Ontwerp je eigen oorbellen, ketting of sleutelhanger uit leder. Zoek leuke kleurcombinaties en vormen uit die passen bij jouw stijl en ga naar huis met jouw uniek handgemaakt sieraad!


ONTDEK DE BIJENTUIN VOOR KINDEREN

Op vraag van een school werkte ik een rondleiding voor kinderen uit in de bijentuin van Sijsele. Aan de hand van spelletjes en opdrachten leren we het leven van (solitaire) bijen kennen. Kan ook als kinder- of gezinsactiviteit.

WORKSHOP LEDEREN BUIDELTJE

We gaan aan de slag met restleder en gaatjestang om zelf een duurzaam buideltje in leder te maken. We werken dit af met enkele leuke kralen.
Zo kan je leuke herinneringen of natuurschatten verzamelen.


WORKSHOP BOOMSCHIJFHANGER MAKEN

Korte workshop, ideaal als doorlopende activiteit op een evenement waarbij iedereen naar huis gaat met een leuke boomschijfhanger.


WORKSHOP BEESTIGE BLADCOLLAGE

Korte workshop, ideaal als doorlopende activiteit op een evenement waarbij iedereen naar huis gaat met een zelf gemaakte collage-wenskaart.


WORKSHOP MUZIEKINSTRUMENTEN MET NATUURLIJKE MATERIALEN

We ontdekken de klanken van de natuur en gaan daarna zelf aan de slag met natuurmaterialen om onze eigen instrumenten te knutselen.
Benieuwd naar het slotconcert? Onderdelen uit deze workshop kunnen ook als korte workshop op een doorlopend evenement.


THEATERWANDELING BULSKAMPVELD

Benieuwd naar de geschiedenis achter de mooie kasteeltuin in het Bulskampveld (Beernem)? Samen met mijn medespeler vertellen we jullie het graag als kasteelvrouw Marie Lippens ’t Sterstevens en tuinarchitect Edmond Galoppin tijdens een theaterwandeling
Theaterwandeling voor volwassenen – 2 km – 1.30 uur.

GEZINSWANDELING UITSTAPJE MET ROODKAPJE

Als Roodkapje neem ik jullie mee in de natuur. Mijn mand vol proviand
zit vol leuke spelelementen en opdrachten die aanpasbaar zijn aan de groep/seizoen. Tijdens deze gezinswandeling vertel ik je onderweg graag de meest bizarre bosfabels en sprookjes.
– in progress –


KLEUTERWANDELING BOSDIEREN IN NOOD

We trekken de natuur in, want de bosdieren hebben onze hulp nodig!
Verlos de kikker van zijn buikpijn, bevrijd de ree , zoek mee naar eten voor de vogels en help verdwaalde dieren terug naar hun nest. Een leuke gezinswandeling voor kleuters en hun ouders.


ACTIVITEITEN OP MAAT

De meeste workshops en activiteiten zijn ook aan te passen naar jullie wensen. Ik denk graag mee hoe ik mijn aanbod kan afstellen op jullie concept / locatie / budget / tijdsbestek. Neem gerust contact!