Vanuit mijn pedagogische opleiding en mooie herinneringen uit mijn eigen kindertijd,
wil ik kinderen en volwassenen de natuur leren (her)ontdekken.

Natuurbeleving, verwondering en ontdekking staan centraal in
mijn (kinder)activiteiten, gezinswandelingen en workshops.
Aan de hand van spelletjes, verhalen en creatieve opdrachtjes

leren we bomen, planten en dieren kennen en waarderen.


WORKSHOP SIERADEN UIT DE NATUUR

We gaan op zoek naar takjes, veren, eikendopjes, dennenappels en andere leuke natuurschatten en toveren deze om tot een unieke ketting, oorbellen of sleutelhanger.

VERHALEN BROUWEN

Gezinnen of kinderen kiezen om beurten een ingrediƫnt voor de verhalensoep. In elk potje zit een plant of boomvruchtje waarbij ik een sprookje of volksverhaal vertel. Na enkele verhalen brouwen we samen met de hele groep ons eigen fantasieverhaal aan de hand van natuurelementen die we vinden in de buurt. Kan als doorlopende vertelstand op event of verhalenworkshop met een groep.


WORKSHOP SIERADEN UIT LEDER

Ontwerp je eigen oorbellen, ketting of sleutelhanger uit leder. Zoek leuke kleurcombinaties en vormen uit die passen bij jouw stijl en ga naar huis met jouw uniek handgemaakt sieraad!


ONTDEK DE BIJENTUIN VOOR KINDEREN

Op vraag van een school werkte ik een rondleiding voor kinderen uit in de bijentuin van Sijsele. Aan de hand van spelletjes en opdrachten leren we het leven van (solitaire) bijen kennen. Kan ook als kinder- of gezinsactiviteit en kan eventueel ook op locatie (bij een geschikte tuin/domein).

WORKSHOP LEDEREN BUIDELTJE

We gaan aan de slag met restleder en gaatjestang om zelf een duurzaam buideltje in leder te maken. We werken dit af met enkele leuke kralen.
Zo kan je leuke herinneringen of natuurschatten verzamelen die we vinden in het bos.


WORKSHOP BOOMSCHIJFHANGER MAKEN

Korte workshop, ideaal als doorlopende activiteit op een evenement waarbij iedereen naar huis gaat met een leuke boomschijfhanger.


WORKSHOP BEESTIGE BLADCOLLAGE

Korte workshop, ideaal als doorlopende activiteit op een evenement waarbij iedereen naar huis gaat met een zelf gemaakte collage-wenskaart.


WORKSHOP MUZIEKINSTRUMENTEN MET NATUURLIJKE MATERIALEN

We ontdekken de klanken van de natuur en gaan daarna zelf aan de slag met natuurmaterialen om onze eigen instrumenten te knutselen.
Benieuwd naar het slotconcert? Onderdelen uit deze workshop kunnen ook als korte workshop op een doorlopend evenement.


THEATERWANDELING BULSKAMPVELD

Benieuwd naar de geschiedenis achter de mooie kasteeltuin in het Bulskampveld (Beernem)? Samen met mijn medespeler vertellen we jullie het graag als kasteelvrouw Marie Lippens ’t Sterstevens en tuinarchitect Edmond Galoppin tijdens een theaterwandeling
Theaterwandeling voor volwassenen – 2 km – 1.30 uur.

SPROOKJESWANDELING

Als elfje neem ik je mee in het bos en ontdekken we een verborgen sprookjeswereld. We spelen spelletjes, luisteren naar een sprookje en maken kabouterhuisjes. Als aandenken aan deze mooie namiddag maken we een elfenamulet die je kan meenemen naar huis.


WINTERDECORATIE

We gaan aan de slag met natuurlijke materialen om originele winterdecoratie te knutselen. Ga jij naar huis met een versierde boomschijf, een kerstboom uit restleder of een takkenster om je huis op te vrolijken tijdens de winter?
Korte workshop, ideaal als doorlopende activiteit op een evenement waarbij iedereen naar huis gaat met een zelfgemaakt werkje.


ACTIVITEITEN OP MAAT

De meeste workshops en activiteiten zijn ook aan te passen naar jullie wensen. Ik denk graag mee hoe ik mijn aanbod kan afstellen op jullie concept / locatie / budget / tijdsbestek. Neem gerust contact!